آيا تا بحال به اين نكته توجه كردهايد كه رنگبندی در هر چيزی چه تاثيری می تواند بر روی بيننده داشته باشد؟ يا اينكه هر رنگ چه احساسی را به بيننده القا كرده و يا چه پيامی را به مخاطب می رساند؟ آيا تاكنون به اين مسئله پی بردهايد كه رنگها كاملا با احساسات در ارتباطند و با ديدن هر شیء، پيامی كه رنگ آن به ضمير ناخودآگاه ما می رساند،
باعث بروز احساسات مختلفی از قبيل شادی، غم، آرامش، هيجان، ترس، امنيت، اطمينان و … در ما می شود؟ توجه به اين نكته كه در وبسايت بايد از چه تركيب رنگی برای جذب مخاطب و ايجاد فضای موردنظر، استفاده كنيم، بسيار حائز اهميت است. برای درك بيشتر اين مسئله بد نيست به چند مورد از تحقيقات روانشناسان در زمينه تاثير رنگها توجه كنيد:
در روانشناسی رنگها این جمله تایید شده است که رنگ ها تاثير زيادی بر احساسات بيننده در ٩۰ ثانيه اول ديدن ميگذارند این تاثیر می تواند فرد بیننده را ترغيب به خريد محصول از شما نماید. رنگها رفتار ما را در برابر يك موضوع فقط تشديد نميكنند، بلكه اثر خود را كاملا در رفتار ما نشان می دهند.وجود یک رنگ در مناطق مختلف و فرهنگ ها تاثير بسیار متفاوتي داردو هر رنگ به تنهايی يك پيام مخصوص به چشم بيننده می فرستد.
طراحان نیز در طراحی سایت این نکته را در نظر می گیرند که رنگ ها جز عناصری هستند که می توانند پیامی را به شخص انتقال دهند. در طراحی سایت نیز رنگ ها می توانند تمامی جنبه های یک سایت اعم از طراحی بسته بندی محصولات، لوگوها و... را به کاربر انتقال دهند.
در ادامه مقاله مفاهیم هر رنگ را بررسی می كنيم.
رنگ ها معانی خاص خود را دارند که بسته به شرایط اجتماعی و فرهنگی این معانی می تواند متغیر باشند. در زیر معانی چند رنگ را بیان کرده ایم:
رنگ قرمز نمایانگر : فعالیت، انرژی، گرما
رنگ آبی نمایانگر : آرامش، اعتماد، صداقت
رنگ سبز نمایانگر : مثبت بودن، خوشبختی، آرامش ، مناسب برای محصولات حوزه سلامتی
رنگ صورتی نمایانگر : زنانگی، لطافت، آرامش بخش
رنگ سیاه نمایانگر : کارایی، جذابیت، اقتدار و توانایی، کمال، تشریفات و رسمی
رنگ سفید نمایانگر : پاکی، سرما، معصومیت و صداقت
رنگ نارنجی نمایانگر : محرک، گرمابخش، شادی آور
رنگ بنفش نمایانگر : ظرافت، ثروت
رنگ زرد نمایانگر : درخشندگی، خشنودی، گرمی و در مواردی احتیاط
یکی از عوامل تاثیر گذار در انتخاب رنگ جنسیت طراح سایت و یا مدیر سایت می باشد که باید آن را در نظر گرفت.به عنوان مثال اگر سایتی آرایشی و بهداشتی و یا هر سایتی که مناسب بانوان باشد را طراحی می کنید می توانید از رنگ بنفش و صورتی استفاده نمایید که می تواند برای خانوم ها جذاب باشد ولی برای آقایان چنین رنگی جذاب نیست...
ترکیب رنگ مناسب برای وب سایت
شما جهت استفاده از رنگ در وب سایت خود می توانید از یکی از سه روش زیر استفاده نمایید تا با انتخاب رنگ صحیح بهترین راه رسیدن به هدف و تاثیر گذاری در مخاطب را داشته باشید.
روش سه گانه
این روش یکی از متعال ترین و اصولی ترین متد رنگی است که شما می توانید در طراحی سایت از آن استفاده کنید به این صورت که با استفاده از چرخه 12 تایی رنگ می توانید 3 رنگ انتخابی خود را با فواصل 120 درجه تحت شعاع یک مثلث انتخاب نمایید.
روش ترکیبی
این روش در مقایسه با روش سه گانه سخت تر است و ممکن است شما را به آزمایش وا دارد. ولی در صورت استفاده صحیح می توان نتیجه خوبی از آن گرفت. این روش با انتخاب دو جفت متضاد و دو جفت مکمل در چرخه رنگی 12 تایی انجام میشود.
روش رنگ های مکمل
در این روش فقط به انتخاب رنگ های مکمل تاکید می کند و در استفاده از این نوع روش باید با دقتی بیشتری رنگ ها را انتخاب کرد، چون همه در یک طیف رنگی می باشند و همین استفاده از یک طیف رنگی خاص می تواند یک پیام را بسیار شدید تر به کاربر انتقال دهد.